Hizmetler

Endüstriyel Yapı İnşaatı

Endüstriyel faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için inşa edilen yapılar üretim ve depolama prosesleri göz önünde bulundurularak baştan aşağı planlanan özel süreçlerdir. Endüstriyel bina tam olarak nedir? Endüstriyel bir bina, ticari amaçlar için kullanılan dört ana ticari mülk türünden biridir. Basitçe söylemek gerekirse, endüstriyel binalar, öncelikle ekonomik amaçlarla hammadde, mal veya hizmet üretmek veya depolamak için kullanılan fabrikalar veya diğer büyük tesislerdir.

Ancak, Endüstriyel Yapı terimi oldukça geniştir. Gelin Endüstriyel yapı çeşitlerini birlikte inceleyelim;

Depo Ve Dağıtım

Malların depolanması ve taşınması için kullanılan bu tipik tek katlı binalar, 5.000 fit kare ile yüz binlerce arasında değişmektedir. Çatısının altına yerleştirilmiş gerekli raf ve depolama sistemleri nedeniyle, tavanlar genellikle en az 60 fit yüksekliğindedir. 

Üretim

Ağır sanayi binaları olarak da bilinen bu üretim tesisleri, mal ve malzeme üretimi için gerekli sermaye yoğun ekipmanlardan oluşmaktadır. Örnekler petrol, madencilik ve gemi inşa işleridir. Bu binalar, duvarları içindeki kapsamlı makineleri çalıştırmak için yeterli voltajı sağlamak için üç fazlı bir elektrik güç kaynağı içerir. 

Hafif İmalat

Yukarıda açıklanan ağır sanayi binalarıyla karşılaştırıldığında, hafif imalat daha az sermaye yoğundur. Örneğin, hafif endüstriler tekstil, mobilya ve ev elektroniği ürünlerini içerir. Karakteristik olarak, hafif imalat binaları, çalışmak için daha az malzeme, alan ve güç gerektirir.

Endüstriyel Yapı İnşaatı 2

Soğutma Ve Soğuk Depolama

Genellikle, soğutma ve soğuk hava depoları, et, ürün ve süt ürünleri gibi gıda ürünlerine özgü dağıtım merkezleridir. 

Telekom ve Data Hosting Merkezleri

Bu özel tesisler (genellikle yaklaşık 100.000 fit kare), bir şirketin ağını ve verilerini korumak için kapsamlı bilgisayar sunucularını ve ilgili ekipmanı barındırır. 

Biyoteknoloji

Biyoteknoloji tesisleri, ağırlıklı olarak kimyasalları, ilaçları ve diğer biyolojik süreçleri test eden ve analiz eden laboratuvarlar olan esnek binaların bir başka alt kümesidir. Potansiyel tehlikeler nedeniyle, biyoteknoloji binaları kontaminasyon ve dökülmeleri önlemek için özel planlama gerektirir. 

Fabrika Güçlendirme

Endüstriyel yapılar için güçlendirme süreçleri diğer betonarme yapılardan farklı olarak üretim sahasındaki değişkenler, iş güvenliği ve kalite gereksinimleri göz önünde bulundurarak tasarlanır. Fabrika güçlendirme çalışması için önce teknik gereksinimler belirlenir. Söz konusu tesisin risk analizi çıkartılır. Projelendirme sonrası iş planı oluşturulur.

Endüstriyel Yapı Süreci

Karmaşık yapıları nedeniyle endüstriyel bina yapım süreci diğerlerine göre çok daha fazla titizlikle uygulanır. Sürecin beş ana hattını birlikte inceleyelim:

Endüstriyel Yapı İnşaatı 3

Planlama

Proje hedeflerinizi belirledikten sonra, başarılı bir endüstriyel yapının anahtarı, vizyonunuzu hayata geçirecek güvenilir, deneyimli bir inşaat şirketi ile ortak olmaktır. ANIL İNŞAAT, endüstriyel yapı tasarımlarında ihtiyaçlarınız için benzersiz bir inşaat deneyimi sunar. Fabrika depo alanları inşaatı veya fabrika güçlendirme projeleri için başlangıç aşamasından iş teslimine kadar bütünleşik bir hizmet sağlanır. 

Tasarım

Tipik tasarım hususlarına ek olarak, endüstriyel binalar, tesise özel olarak tasarlanmış çok niş ihtiyaçların planlanmasını gerektirir. Genel hususlar arasında, büyük ekipman ve kamyonların (tavan yüksekliği dahil) yeterli alan ve akışının planlanması, ağır makinelerin uygun şekilde sabitlenmesi ve doğru HVAC ve hava besleme ünitelerinin kurulmasının sağlanması yer alır.

İnşaat Öncesi

İnşaat öncesi, iş güvenliği önceliklerinin belirlenmesi, saha ziyaretlerinin yapılması ve uygun izinlerin alınması gibi adımları içerir. 

Güvenlik

İnşaat güvenliği, sürecin hayati bir bileşenidir. İnşaat imalatlarının iş güvenliği açısından tehlikeli sınıfta bulunmasının yanı sıra bir de uygulama yapılacak alanlarda muhtemel endüstriyel tehlikeli maddeler ve tehlikeli ekipmanların bulunması inşaat güvenliğinin sağlanması için çok daha sıkı önlemlerin alınmasını ve sıkı takip edilmesini zorunlu kılar. Birçok önemli marka, yasaların belirlemiş olduğu iş güvenliği standartlarına ek olarak kendi iş güvenliği standartlarının da inşaat sırasında uygulanmasını bekler. ANIL İNŞAAT uyguladığı projelerde kendi İş Güvenliği Uzmanı ile takip edeceği İSG standartlarının yanı sıra, markanın iş güvenliği standartlarına da titizlikle uygulamayı taahhüt eder.

İnşaat Sonrası

İnşaat sonrası süreç, yapılan tüm imalatların tam ve eksiksiz olduğundan emin olmak ve gerekli optimizasyonları yapmak için temel, elektrik ve sıhhi tesisat konuları dahil olmak üzere tesisin son denetimidir. Yazıda daha önce de örneklendirildiği gibi, endüstriyel binayla ilgili tüm özel işlevlerin olması gerektiği gibi çalışmasını sağlamak, tesisin uzun vadeli ve sürdürülebilir başarısını sağlamak için hayati önem taşımaktadır.

Endüstriyel Yapı İnşaatı ile ilgili sorularınız için bizi arayın: 0212 544 0 408

Bu gönderi ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı 5 / 5. Oy sayısı: 8

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Uzmanla Görüşün